22 Ogos 2009

Salam Ramadhan 1430H - 2009

Dewan Pemuda PAS Kawasan Kuala Krai mengucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam di seantero dunia dan di Kuala Krai khasnya. Semoga universiti Ramadhan kali ini bakal melahirkan jiwa dan iman yang lebih subur serta senantiasa tunduk patuh kepada Allah S.W.T.

Ramadhan juga diharapkan memberi semangat yang berganda-ganda kepada semua pejuang agama suci ini di serata pelusuk dunia khasnya di Palestin, Iraq, Afganistan, Chehnya, Pattani. Mindanao dan tidak lupa kepada sahabat-sahabat di Permatang Pasir.

Ingatlah bahawa pertembungan kita dengan mereka yang memakai baju sekular ini bukan kerana mereka berada di tampuk kuasa dan kita inginkan kedudukan mereka, bukan kerana mereka memegang guri emas dan harta negara sehingga kita juga tergila-gilakannya, bukan kerana semata-mata berbezanya ideologi dan kaedah pemerintahan antara kita dan mereka, namun ianya adalah jauh lebih besar dan maha agung iaitu, pertembungan antara mereka yang mahu tunduk patuh kepada Allah, Tuhan Maha Pencipta dengan golongan yang menafikan kuasa dan suruhan Allah atas nama liberalisasi dan modernisasi.

Biar berpuasa, biar hadirnya hari raya, namun perjuangan agama Allah tetap akan kita teruskan hingga hujung nyawa.

Takbir!

Allahuakbar!

Catatan 1 Ramadhan oleh: Nazman Che Iberahim Ketua Penerangan DPPK K. Krai

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...