15 Oktober 2009

Juara dengan 'lambung duit syiling'

Pasukan bolasepak Bukit Sireh telah muncul juara dalam Kejohanan Bolasepak Liga Parlimen Peringkat Kawasan Kuala Krai. Pasukan tersebut telah menewaskan pasukan KTM dengan keputusan lambungan duit syiling.

Kedudukan perlawanan yang terikat 0-0 dalam masa penuh perlawanan memaksa sepakan penalti diadakan. Namun, keajabaian juga berlaku apabila keddudkan sepakan penalti juga berkedudukan seri 5-5. Ekoran masa perlawan telah berlanjutan hampir malam, maka lambunagn duit syiling diadakan bagi menetukan juara dalam kejohanan tersebut.

YB. Ketua Pemuda PAS Negeri Kelantan telah merasmikan penutupan Kejohanan Bolasepak Liga Parlimen Kuala Krai di Padang KTM Kuala Krai. Pasukan Bukit Sireh akan mewakili Parlimen Kuala Krai ke Kejohanan Bolasepak Piala YB Tok Guru diperingkat negeri.

Hadiah-hadiah untuk juara dan naib juara tadi telah disampaikan oleh Ustaz Mahadi selaku Ketua Pemuda Pas Kawasan Kuala Krai. Syabas kepada semua pasukan yang menyerikan kejohanan ini. Kepada semua urusetia dan ajk kejohanan, tahniah kepada anda semua.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...